2018-10-12 104 瀏覽
係紅磡生活左一段時間,一直都唔知原來主打抹茶甜品嘅 宏 ,係紅磡有分店。今日同母親大人行黃埔行到2點鐘,見肚餓經過就入左去試試。大鰻魚飯套餐鐘意食鰻魚嘅母親大人,見到餐牌有鰻魚飯,諗都無諗就叫左。套餐除左鰻魚飯,仲有一客開胃沙律,蛋卷同海藻烏冬。鰻魚肉質好稔,有入口即溶感覺,亦到好厚切,配上鰻魚汁撈上日本米一流。和風玉子海藻意粉比較愛冷麵嘅我就揀左呢個套餐,海藻麵好彈牙,大愛呢個口感。套餐配有2個加州卷,沙律同蛋卷。跟餐嘅大芝麻蛋麻,果然名不虛傳,食到沙沙芝麻,出色!鰻魚飯就配小蛋捲,抹茶味濃郁,忌廉軟滑而不膩,可以再戰!食完跟餐個2個蛋捲,我地都唔夠喉,唯有再另叫一個草莓蛋捲,蛋香十足,不過都係抹茶同芝麻比較特別比較出色。抹茶芭菲抹茶雪糕,配上抹茶麻糬,抹茶啫喱,蛋糕,粟米片和忌廉,配料十足!抹茶雪糕夠濃郁,一球絕對不夠我倆爭食,宏的抹茶甜品是挻出色的。

大鰻魚飯套餐

鐘意食鰻魚嘅母親大人,見到餐牌有鰻魚飯,諗都無諗就叫左。

套餐除左鰻魚飯,仲有一客開胃沙律,蛋卷同海藻烏冬。

和風玉子海藻意粉

比較愛冷麵嘅我就揀左呢個套餐,海藻麵好彈牙,大愛呢個口感。

套餐配有2個加州卷,沙律同蛋卷。

跟餐嘅大芝麻蛋麻,果然名不虛傳,食到沙沙芝麻,出色!

鰻魚飯就配小蛋捲,抹茶味濃郁,忌廉軟滑而不膩,可以再戰!

抹茶芭菲