2017-07-02
這間德國餐廳是在尖東海邊,之前來過一次,感覺食物及環境也幾好,有兩層的,地下是bar加半開式餐廳,樓上是餐廳。坐窗邊,幾好view。黑麥啤好大柸, 麥味比較重,唔會好甜,好大杯,兩個人飲先飲得曬呀。菠菜芝士沙律,這個有芝士粒,車蕃茄,芝士粒,好清新,好味,仲有松子粒,芝士粒唔太咸。炸芝士配藍莓果醬,芝士好香口,加埋果醬感覺冇咁漏的,好味,鍾意食芝士應該鍾意食這個。洋蔥湯,不是太正宗,味道可以,入面有麵包,都甜的,還有兩塊麵包跟的。德國麵包配那醬,唔知咩醬,少少味道,咸咸咁一齊食,煙煙靭靭的,好味!紐倫堡芝士腸,有5條香腸,煎到金黃色,幾香口,仲有酸菜同薯仔粒,又有幾款醬一齊食的。酸菜開胃,薯仔好香。豬手好香,大隻,有酸菜,酸青瓜,薯仔粒,豬手出面好脆,入面熱辣辣,肉身夠滑,唔覺好漏,加少少燒汁可以提昇味道。酸青瓜係好好味,我鍾意。pizza, 四方形的,多料呀,熱辣辣食最,磨菇,肉碎,紅椒,煙肉,芝士,配得好夾。亦好大份呀!!
坐窗邊,幾好view。