.呢一日夜晚我哋去咗灣仔石水渠街呢一間泰國餐廳🇹🇭🇹🇭大家行到入去石水渠街跟住見到包點達人然後喺隔離 搭一層電梯就搵到了🤩地理位置非常方便🐷 而且非常出色❤️❤️.🐷泰式燒豬頸肉 👅8.5/10 $95(之前去過旺角某一間幾出名嘅樓上泰式餐廳🇹🇭 但係一碟豬頸肉 得嗰幾塊😩 仲要收我成$100 真係好失望🙍)但係今次食呢一間竟然有13塊😮😮仲要每塊豬頸肉都好大塊 同埋唔會切到「薄eat eat」😆 塊塊豬頸肉都好好咬相信鍾意食豬頸肉嘅人 都係因為豬頸肉嘅肉質非常爽口 呢一碟豬頸肉都唔例外🐷❤️✨仲有一個泰式醬汁俾我哋點豬頸肉🐷🐷 非常惹味🤩.🐷木瓜沙律🥗🥗 👅8/10 $88呢個木瓜沙律好大份🐷 我哋開頭都好驚辣 所以同我店員講話想要少辣🤏🏻🌶️ 不過好似都仲係幾辣🌶️🌶️ 睇嚟我哋真係唔夠歷練😂😂 大家如果唔係超級食得辣 下次去嘅時候可能問吓佢有冇得BB辣…👶🏻🌶️ 或者走辣😂😂 (但係有少少辣味🤏🏻🌶️應該會好食啲)呢個沙律上面有啲脆卜卜嘅蝦🦐 非常香脆可口 (啲蝦本身唔辣的)而且個沙律有啲豆角 同埋青木瓜、蘿蔔絲 全部都非常爽脆🐷🥗而且仲唧左啲青檸汁落去 成個沙律更加freshhhh🥗🥗.🐷泰式
呢一日夜晚我哋去咗灣仔石水渠街呢一間泰國餐廳🇹🇭🇹🇭
大家行到入去石水渠街跟住見到包點達人
然後喺隔離 搭一層電梯就搵到了🤩
地理位置非常方便🐷 而且非常出色❤️❤️
🐷泰式燒豬頸肉 👅8.5/10 $95

但係今次食呢一間竟然有13塊😮😮
仲有一個泰式醬汁俾我哋點豬頸肉🐷🐷 非常惹味🤩
🐷木瓜沙律🥗🥗 👅8/10 $88

而且個沙律有啲豆角 同埋青木瓜、蘿蔔絲 全部都非常爽脆🐷🥗
而且仲唧左啲青檸汁落去 成個沙律更加freshhhh🥗🥗
🐷泰式燒魚 👅8.5/10 $168

呢個魚大條到不得了呀🐷🐷 兩個人食岩岩好 (前提係你哋本身要好鍾意食魚同埋有人肯「鄰骨」😂
//我就係人稱「鄰骨」高手 有魚嘅地方就有我😮😮 幾複雜嘅魚骨我都唔驚🐟🐠
呢條魚 另一個小編食左啲易夾嘅魚肉 跟住我就食曬啲要「鄰骨」嘅位 魚頭都食埋
呢條魚嘅皮喺燒之前有用鹽摸過皮 雖然啲皮脆卜卜 幾好食 但有啲位好多鹽所以會鹹鹹地 為咗我健康嘅着想 都係唔食太多魚皮🐟🐠//
條魚啲肉好新鮮 而且好滑😙😙 仲要好厚肉 條魚仲充滿着香料嘅味道✨ 非常香😆
🐷芒果糯米飯 👅8/10 $68

呢一個芒果糯米飯🥭 有三舊糯米飯咁多🍚🍚🍚 芒果🥭份量亦都好多 間買椰汁真係一百分💯 作為一個飯後小甜品非常好😆😆
最欣賞嘅就係 餐廳好用心咁樣擺盤 芒果糯米飯隔離 仲擺咗啲花🌷🌸🌼 真係非常有心思✨
🐷椰青 👅9/10 $48 (叫左2個)

呢個椰青$48一個 過椰青,非常重手 仲要大過我隻手 我哋叫咗兩個椰青 一人一個😆😆
有啲嘢食有少少辣🤏🏻🌶️ 飲啖椰青水 中和下就最啱啦😏
椰青水非常甜 冇任何添加嘅味道真係非常正✨ $48咁大個椰青 真係唔係度度都搵到😙
味道👅:8.5/10
賣相👀:8.5/10