2024-08-06
好姊妹過嚟灣仔接我收工~發現公司附近有間食西餐兼有可麗餅🤩gogogo首先叫左個Set Menu開胃菜:QUINOA AVOCADO TOAST牛油果醬藜委多土牛油果醬十分大方~牛油果creamy得嚟帶微酸好開胃~多士香脆可口主菜:CRAB MEAT LINGUINE IN CREAMY PESTO SAUCE蟹肉香草忌廉扁意粉 $298蟹肉份量十足~撈勻每啖都有蟹肉~仲有好多蘑菇香草忌廉汁剛剛好唔太膩~扁意粉特別掛汁另外係主餐牌再加塊扒Grilled Angus Polaloes Sirloin Mashied (12oz) add on Mashed Potato香烤西冷牛扒 配薯蓉$288就朋友唔識得太生要七成熟西冷非常厚身~仲厚過包Tempo🤭切開仲係粉紅色~牛味充斥口腔好有肉汁蘸海鹽食更突出牛扒既香味蒜頭焗到好腍入口即溶薯蓉好邪惡~非常香牛油味~綿綿口感一啖接一啖餐飲加$38升級Gelato Shake Nutella Flavour 朱古力榛子雪糕奶昔一上枱嘩左聲~非常吸引眼球香濃榛子朱古力~cream+雪糕非常滿足我要左Affogato $58A gelato scoop
發現公司附近有間食西餐兼有可麗餅🤩gogogo
首先叫左個Set Menu
開胃菜:
QUINOA AVOCADO TOAST
牛油果醬藜委多土
牛油果醬十分大方~
牛油果creamy得嚟帶微酸好開胃~多士香脆可口
朱古力榛子雪糕奶昔
一上枱嘩左聲~非常吸引眼球
香濃榛子朱古力~cream+雪糕非常滿足
我要左Affogato $58
A gelato scoop 'DROWNED' in a shot of espresso
讓意式雪糕慢慢「浸沒」在特濃咖啡中
咖啡香醇濃郁~
慢慢倒入意式雪糕~冰火交融
意式雪糕中和特濃咖啡獨有既苦澀~令人一試難忘
甜品:
DOuBLE CHOCOLATE BROWNTE CRÊPE
濃厚朱古力布郎尼可麗餅~意式雪糕都係朱古力味
竹炭色既盤配上整個朱古力甜點~已經覺得好吸引
可麗餅內層包裹住外脆內軟的布朗尼
層次豐富~每層朱古力味亦有不同~
朱古力意式雪糕唔會太甜兼軟滑香濃
令人對其他口味充滿期待~
店員好細心會拎定碟比我地share,同埋好主動加水~要讚一讚水既溫度係暖與熱之間
食完甜品可以暖一暖胃~
環境座位都十分舒適~