2013-03-18 7 瀏覽
知道銅鑼灣又開左食WAFFLES嘅好地方成日捐窿捐隙搵新野食試嘅我當然要去試下啦!Ocio方便之處係原來佢都可以八達通付款,各位帶唔夠cash嘅朋友都唔使驚喇Ocio就喺正豚王隔離,門面細細,裡面都擺到唔少位,但就容納唔到好多人喇,三五知己想坐得耐嘅就要另搵地方喇是日星期六,特地早D(12:30)同友人walk in(無得訂位)唔使等心痕痕想食返個all day breakfast,見到網上面人地食評話唔錯,不過甜好味啲我偏要試返個Vegeterian先滿足!話明係vegeterian當然就係全碟都無肉架啦,不過唔會口寡寡水煮蛋整到望落有d似egg benedict,口感非常好,唔會太生唔會太實,可以用waffles點嚟食,襯埋d用herbs炒香嘅mushrooms,再伴埋用醋撈得好香嘅生菜沙律,完全無膩嘅感覺!更值得一讚嘅係d小蕃茄係暖嘅,好juicy!! 好impressive!!配埋一壺好濃好香Earl Grey,雖然都係我家中飲開果個牌子嘅茶包xd 大滿足朋友嘅拿破倫意粉,試左一小啖,都係普通味啦,唔會好難忘,都已經唔係好記得咩味嚟得ocio當然係要食waffles 啦兩人sh
知道銅鑼灣又開左食WAFFLES嘅好地方

成日捐窿捐隙搵新野食試嘅我當然要去試下啦!

三五知己想坐得耐嘅就要另搵地方喇

心痕痕想食返個all day breakfast,

見到網上面人地食評話唔錯,不過甜好味啲

我偏要試返個Vegeterian先滿足!

襯埋d用herbs炒香嘅mushrooms,再伴埋用撈得好香嘅生菜沙律,完全無膩嘅感覺!

大滿足

嚟得ocio當然係要食waffles 啦
兩人share左一個甜品嚟食,有少少朱古力粒同好多朱古力粉喺雪糕同waffles上面,

雪糕唔係棉花杯味咁hea呀好香濃,waffles一熱雪糕一凍

呢種食法係絕配嚟呀!!

食到飽飽加埋野飲甜品都係一百九十樓下走人,以星期六嘅消遣嚟講都幾抵呀!

最緊要呢間都係有心思幾有heart嘅小店嚟

期待佢越做越大,唔好跌volt呀!!

I'll be back!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013-03-16
慶祝紀念