餐廳: 譚仔三哥米線 (八號花園)
資訊:

我本身好鍾意食譚仔三哥,呢間近我屋企,而且落地玻璃夠光猛,其實環境唔錯。但鋪入面嘅配套真係好差,忍咗大半年終於忍唔到,要出個食評,雖然寫完都唔知有冇人睇到。首先呢間舒長期唔夠職員,鋪面好大,但永遠得三個職員,已經包括落單送餐同收銀,有時甚至得兩個職員。餐廳個冷氣壞咗大半年都冇人整,問親職員都話冷氣壞咗,淨係叫客人唔好坐咁入。舖頭入面淨係擺咗一部冷風機,有時真係會食到出晒汗。每次落雨舖頭嘅冷氣機就會滴水,已經唔係一兩次嘅情況,而係長期都係咁,好似都冇人諗住修理,我唔知應該係老闆負責?定係業主要負責冷氣機,但總要有個人去處理呢件事。每次入到去都冇職員主動埋嚟落單,就算我主動叫職員過嚟 都叫咗好耐先有人理我。落單後開始計,最少要20分鐘先上到碗米線,肚餓或趕時間嘅朋友仔真係唔建議來食。呢間舖啱啱開嘅時候成日都好多人等位,但而家經過都見到大把空位,唔知係咪因為已經有太多人體驗過佢地嘅送餐速度同冇冷氣,越來越少人幫襯。

2024-10-27