2018-12-12 406 瀏覽
分子甜品實驗室✨ 一路都想試呢類甜品,除咗有新奇嘅甜品之外仲可以睇埋師傅嘅席前表演,味覺視覺同樣滿足✨ 初來報到,當然係揀最招牌果啲:Planet earth,顧名思義係一個地球,上面再掛一個棉花糖雲,有綠色同啡色糖漿俾你噴,想要保護定污染任你揀,不過往往邪惡果邊都係吸引啲,啡色嘅焦糖漿都係😌 地球波波入面係茉莉花茶慕絲,對西茶味冇乜抵抗力然後拜倒裙下,而最內部仲有扮演地心嘅橙醬,成件事好清新✨另一款break the tear仲可以睇埋師傅點樣用糖拉一滴巨型眼淚出嚟,就好似個菜名咁要將眼淚糖衣敲碎嚟食,味道方面呢個更貼近分子料理,藍芝士雪糕加上西芹冰粒同合桃,好似食緊一個扮甜品嘅蔬菜咁,感覺奇特😂 有機會再去試下其他款先😗