2021-04-26
101台式休閒餐廳印象中分店越開越多,本身好耐之前已經係旺角食過一次,今次見青衣城都有得食,咁就一於入去試下啦~而因為今次係比較晏去食晚餐,所以都唔洗點等位,而晚餐套餐既選擇都好多,有一份主食,加一份小食同飲品,而飲品方面亦有珍珠奶茶果啲比你揀,款式都幾多,同埋只係得少數既飲品要加錢,大部分都係唔洗既~而今次就揀左碗台灣麻辣牛肉麵($85),配雞翼同朱古力牛奶雪香~碗牛肉麵賣相唔錯,份量亦幾大碗,而今次係揀左中辣既,食落中辣味道唔錯,但略嫌麻度不足,至於牛肉麵既麵底係粗麵,食落都好配搭得到個湯,而湯頭個色水就好夠深,但係飲落牛味就無乜,感覺上就一般啦~而雞翼烤得唔錯,表面灑左啲七味粉上更加惹味,感覺有啲似食緊土匪雞翼👍🏻至於杯朱古力牛奶雪香絕對係誠意之作,首先個杯夠大,份量多,唔會話唔洗加錢就比細細杯你,而朱古力表面上灑左啲應該係麥皮係面,飲落令杯飲品更加有層次👍🏻,而杯飲品朱古力夠濃,味道唔錯,係值得一試既飲品👍🏻 總結以$85呢個價錢黎講以呢個份量算係唔錯,雖然佢價錢唔算認真太平,但佢隨餐係有包一份小食同台式飲品,都算值回票價,所以以台式餐廳黎講係可以一試既~