2021-08-17
想食台灣野同時想飲手工啤酒?呢度可以一次過滿足晒你兩個願望!1️⃣ 找茶 5.4%飲落冇咩酒味嘅淡啤酒,仲加咗一鼓茶嘅清香,易入口啱哂唔鐘意飲啤酒嘅人2️⃣ 素蘭小姐 6.9%加入咗黑醋嘅手工啤酒,掩蓋左啤酒嘅酒精味道,雖然酒精比較濃,但係飲唔出㗎飲咗呢兩杯之後,覺得呢間手工啤酒其實都幾唔錯,所以決定咗嗌多個手工啤酒拼盤你試吓唔同口味嘅啤酒!手工啤酒拼盤:每杯大概250-300ml左右,店家好貼心咁將味道由淡到濃依次序排列,咁樣就可以清楚品嚐到每個杯啤酒嘅味道3️⃣ 大桃殺 4.8%呢杯係最淡味嘅啤酒,譚得來又有陣桃味,飲落都幾清新4️⃣ 柒搭肆加強版 6.6%裏面有番石榴、荔枝同埋焦糖嘅口味,飲落去清新得來甜甜地5️⃣ 暗黑蜂蜜 5%呢杯顧名思義蜂蜜嘅味道好重,上面寫着有金色三麥,唔知同台灣嗰間餐廳嘅啤酒係咪一樣呢6️⃣ 小人退散 6%點呢杯嘅主要原因係因為鍾意佢個名🤣 飲落去又好濃郁嘅果香味,味道都明顯比前邊三杯濃郁7️⃣ 神遊艾雷島 8.5%呢一杯飲落似消毒藥水,有種醫院嘅味道😂我個人就唔算太鍾意啦8️⃣ 前進都柏林 4.2%分別係2017同2019年獲得澳洲國際啤酒大賽銀獎,飲落有咖啡同埋朱古力味,味道好濃郁
呢度可以一次過滿足晒你兩個願望!
1️⃣ 找茶 5.4%
2️⃣ 素蘭小姐 6.9%
3️⃣ 大桃殺 4.8%
呢杯係最淡味嘅啤酒,譚得來又有陣桃味,飲落都幾清新
4️⃣ 柒搭肆加強版 6.6%
裏面有番石榴、荔枝同埋焦糖嘅口味,飲落去清新得來甜甜地
5️⃣ 暗黑蜂蜜 5%
6️⃣ 小人退散 6%
7️⃣ 神遊艾雷島 8.5%
呢一杯飲落似消毒藥水,有種醫院嘅味道😂我個人就唔算太鍾意啦
8️⃣ 前進都柏林 4.2%
分別係2017同2019年獲得澳洲國際啤酒大賽銀獎,飲落有咖啡同埋朱古力味,味道好濃郁,亦都唔會太難入口
———————————————————————
飲啤酒又點可以冇下酒菜呢?
今次都試咗三款唔同嘅台灣小食
9️⃣ 燒泡魚乾
呢個冇乜好挑剔,因為魚竿本身就係好好食嘅味道,前後仲帶咗兩兜添
🔟 滷水鴨舌
呢個菜做得好好味,上面加咗芝麻令到成碟菜嘅層次更加豐富,同埋份量都唔少
⏸ 台式炸花枝丸
呢個真係唔係咁推薦,佢冇台灣花枝丸咁好食,咬落去好軟淋淋同埋冇乜花枝
推薦星評:4🌟
整體來講呢一間都幾好食,下午行街行到攰,或者夜晚食完飯想搵個地方小酌一杯,呢度都係唔錯嘅選擇。