2024-12-03
我好鍾意食Crêps,無論係甜或者鹹,我都鍾意😋上環呢間 Crêpe Delicious真係啱晒我! 餐廳光線充足,環境好寬敞,樓底夠高,仲有好多室內植物,播放住輕音樂,氣氛輕鬆🎶餐牌選擇都好豐富!除咗鹹甜法式可麗餅,仲有酥皮薄餅,小食沙律、主菜、意式雪糕、甜品及奶昔等,真係可以滿足各種口味需求!我哋今次試咗兩款可麗餅,一鹹一甜,各有特色, 滿滿嘅餡料,誠意十足。另外仲叫咗一份主菜🍝同埋兩杯飲品🍹服務員好細心,會主動加水💧食甜品嘅時候又會幫我哋換餐具🍽️同埋比多一隻碟,等我哋容易share食物🫶🏻🦞波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉 $268半隻龍蝦好搶fo 😍厚肉彈牙仲好多膏,輕輕一咬,滿滿幸福感喺口中綻放🥰龍蝦汁濃郁醇厚,包住每條意粉,加上蝦肉、蘑菇、車厘茄同意大利青瓜,口感更豐富。🦀北海道帶子蟹肉可麗餅 $168可麗餅表面鋪滿三顆新鮮大帶子,煎得剛剛好,甜美多汁。小麥香氣十足嘅餅皮包裹著新鮮蟹肉🦀、生菜🥬,以及大量瑪莎拉起司🧀,味道絕佳。再加上奶油玉米醬、蛋黃醬同木魚片,超級滋味。🍓荔枝草莓可麗餅 $88可麗餅係桃紅色❤️香甜軟糯,上面鋪滿心形士多啤梨片、新鮮荔枝、忌廉同玫瑰荔枝味爆珠,顏色鮮
可麗餅係桃紅色❤️香甜軟糯,上面鋪滿心形士多啤梨片、新鮮荔枝、忌廉同玫瑰荔枝味爆珠,顏色鮮艷,賣相非常之浪漫💖餅皮入邊蘊含住大量嘅玫瑰荔枝味爆珠,口感相當澎湃!
🍋 檸檬梳打$38
充滿檸檬嘅獨特風味,微微嘅甜味同清新嘅香氣,清新怡人。
🍑 荔枝蜜桃梳打$38
荔枝嘅芳香同蜜桃嘅甜蜜十分之夾,兩種水果帶來一種美妙嘅平衡。