2018-09-30
今日係星期六所以決定食好啲老公話想食好啲嘅邊爐所以我就OpenRice search過吓跟住發現呢間尚鮮好多好評所以就趁假期出銅鑼灣行下街跟住上嚟食晚餐去到百樂中心嘅樓下 人山人海都等左兩部lift先上到去一上到8樓就見到㗎啦入邊嘅裝修都好骨子 亦好有格調有一啲卡位仲跟埋獨立電視 真係撈埋電視汁呀我哋叫咗一個麻辣湯同埋一個牛肝菌昆布湯底有辣有唔辣任君選擇我非常推介牛肝菌昆布湯 好重香菇味 亦因為加咗昆布嘅緣故 鹹鹹地 10分惹味呢個係佢哋套餐嘅Menu我哋第一次黎就試吓店員嘅推介 所以就散叫左佢哋嘅精選我哋坐咗入一間房入邊 都安裝左電視方便我追延禧攻略 正店員話佢哋定期有啲新鮮由日本空運嘅魚生期期都唔同 今日最新鮮嘅就係秋刀魚sashimi燒秋刀魚就食得多啦 刺身上真係第一次試出奇地好香魚味 好新鮮一啲都唔腥店員亦話因為新鮮到港的魚生經常售罄如果想試嘅話 就預先要同佢哋預訂大家留意啦鍾意食豬嘅朋友可以試呢個 有豬血豬肉豬腸豬潤同埋豬皮一豬5吃白鱔片亦是一流超級爽甜 完全冇骨配辣湯係絕配呢樣係今日嘅重頭戲百花釀油條我相信係第二間火鍋店應該食唔到係新鮮蝦滑釀油條 可以就咁食亦可以好似響鈴咁
老公話想食好啲嘅邊爐
係新鮮蝦滑釀油條 可以就咁食亦可以好似響鈴咁點一點湯先食
真心推介
雖然兩個人食真係有啲貴
不過食物質素再加上店員嘅專業服務
我覺得係超值嘅鋪頭嘅限量魚生一定要試 大家想去嘅話不妨先打去鋪頭留定啦