2021-11-16
講起夏威夷塞你會諗同美國菜有咩分別?但係食完之後發現夏威夷菜係一個特別嘅菜式们同日本菜有相似,但其他嘅配菜的確係西餐入面成日都會見到可能夏威夷嘅地理位置比較近日本,所以飲食文化都畀佢哋影響 呢間餐廳係採取自助形式,客人要自己填紙仔,再去收銀處俾錢侍應會將飯送到客人嘅枱面我哋嗌咗個吞拿魚加三文魚客人可以自選好多配菜同埋醬汁我就嗌咗蟹籽 紫菜 蔥配芥末乳酪醬飯 嚟到嘅時候份量大到嚇死我,竟然有一座小山係飯上面 滿滿嘅吞拿魚同埋三文魚粒幾乎覆蓋曬成碗飯 加埋一座蟹子小山,聽落就知好抵食味道當然唔差 雖然三文魚講唔上係新鮮 但至少佢嘅肉質仍然保持住應有嘅口感,唔會鬆散 吞拿魚唔會醒 驚喜嘅有少少嘅油脂喺上面 我揀咗芥末乳酪醬 呢一個醬係我第一次試 酸酸乳酪醬配上wasabi 濃郁之中又帶點刺激 食落好特別當然如果你唔鍾意咁特別嘅, 仲可以揀返普通嘅鰹魚豉油,咁就接近啲日式嘅食物真係非常之衝擊而且 ,好大份,係東方同埋西方文化結合嘅菜式竟然日式嘅刺身可以配上沙律,係近年新引進嘅菜式入面其中一個覺得非常特別嘅食物。 鍾意試新菜式嘅朋友絕對要試!
们同日本菜有相似,但其他嘅配菜的確係西餐入面成日都會見到
可能夏威夷嘅地理位置比較近日本,所以飲食文化都畀佢哋影響
呢間餐廳係採取自助形式,客人要自己填紙仔,再去收銀處俾錢
侍應會將飯送到客人嘅枱面
我哋嗌咗個吞拿魚加三文魚
客人可以自選好多配菜同埋醬汁
我就嗌咗蟹籽 紫菜 蔥配芥末乳酪醬飯
嚟到嘅時候份量大到嚇死我,竟然有一座小山係飯上面
滿滿嘅吞拿魚同埋三文魚粒幾乎覆蓋曬成碗飯
加埋一座蟹子小山,聽落就知好抵食
真係非常之衝擊而且 ,好大份,係東方同埋西方文化結合嘅菜式
鍾意試新菜式嘅朋友絕對要試!