2022-04-24
餐廳係L字形格局,幾多座位 (但都係full🫣)。店內佈置大部份走清新路線✨,唔少地方都有樹葉圍繞🌿,門口旁邊有兔兔田園餐桌,另一邊仲有 #你怎麼可以吃兔兔 打卡牆🐰,我就係為左尼塊打卡牆而黎😂Cafe52 All Day Breakfast ($138)全日早餐有分普通版同豪華版,我㨂左豪華版😂,果然相當豐富,一大條脆皮腸、兩件薯餅🤩、黑松露炒蛋🍳、沙律菜🥗,,,餐廳好有心機將三文魚、小蕃茄🍅同煙肉🥓卷好,配上忌廉芝士,香同精緻兼備初時以為三文魚卷好細塊,一啖擺入口,食落先知好厚身,咬左好耐😋大啡菇菇味濃郁,而且幾多汁,配小草菇同芝士幾creamy 牛角包🥐裡面好多層,略帶煙靭,幾滿足🥳肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士配竹炭澳堡包及薯條 ($85)竹炭漢堡微脆,裡面既肉眼扒超大塊,肉質軟腍,而且牛味幾出,幾有驚喜🧡裡面有車打芝士同忌廉芝士,真係雙重芝味😋配洋蔥、蕃茄同生菜🥬,一齊食好清新旁邊既薯條🍟炸得幾脆,我地一條不漏食哂😂$85食到尼個漢堡,我覺得幾抵食👍🏻杏仁鲜奶咖啡(+$29)餐廳都有好多飲品選擇,鮮奶咖啡系列可以配榛子、杏仁或者焦糖,我㨂左杏仁。咖啡啡味濃郁,有鮮奶既香滑,杏仁味
大啡菇菇味濃郁,而且幾多汁,配小草菇同芝士幾creamy
牛角包🥐裡面好多層,略帶煙靭,幾滿足🥳
肉眼扒配車打芝士.忌廉芝士配竹炭澳堡包及薯條 ($85)
裡面有車打芝士同忌廉芝士,真係雙重芝味😋
配洋蔥、蕃茄同生菜🥬,一齊食好清新
旁邊既薯條🍟炸得幾脆,我地一條不漏食哂😂
$85食到尼個漢堡,我覺得幾抵食👍🏻
杏仁鲜奶咖啡(+$29)
餐廳都有好多飲品選擇,鮮奶咖啡系列可以配榛子、杏仁或者焦糖,我㨂左杏仁。咖啡啡味濃郁,有鮮奶既香滑,杏仁味就淡左少少,但有靚靚拉花,又採用餐廳特製咖啡杯,尼個儀式感加返分💖
榛子綠茶鲜奶 (+$39)
綠茶鮮奶可以選配杏仁、香蕉🍌、榛子🌰或者焦糖。男友揀左榛子,奶味濃郁,榛子味都濃郁,我問佢味道點,佢comment 左一句:好飲😂