2022-04-05 294 瀏覽
好耐無去旅行啦,又想去台灣,又想去日本,咁不如黎一日台日合壁啦!🍙🏞原來呢間野係香港首間沖繩飯團舖頭,仲要係台灣遠道而來😍。個日係灣仔經過已經好想試,但個日太多人就無等到,今日又俾我見到佢,仲要撞啱少人就緊係唔可以錯過!店員話俾我地知全部飯團都係用沖繩經典做基底,既係有午餐肉同玉子🍳🥩。🐒松露炒菇💰$38+$3轉新餐肉+$13➕加配小食👉🏻麻薯波波(地瓜紫薯)茹係用白松露油炒,所以食落好香,轉左新餐肉之後成個都變左純素,岩哂素食者麻薯波波係有2款,地瓜入面就包左紫薯泥,而紫薯入面就係芋泥,買完要即食,外脆內軟😙。🐒蒲燒鰻魚握飯團💰$60+$26 ➕加配小食👉🏻日式炸雞(蜂蜜芥末)飲品👉🏻胚芽豆漿呢款係新口味,鰻魚控唔可以錯過🐟佢足足有大半邊鰻魚係入面,仲要好厚身,配埋佢特製既醬,先知鰻魚唔單止係配照燒汁先好食😋炸雞係啖啖肉,唔會用厚粉敷衍你,佢個蜂蜜芥末醬另上,好mild同偏甜,小朋友都食到👧🏻好耐無見過有胚芽產品啦,之前細細個成日會飲胚芽Horlick🥛估唔到豆漿原來仲正!佢唔會好甜,加埋胚芽chewy口感,飽肚又健康

外賣自取