2016-06-13 372 瀏覽
早前聽同學講起諾亞半熟蛋糕幾好食,所以趁住阿媽舊曆生日,去西九龍中心的諾亞半熟蛋糕買個比屋企人試試!因為我係第一次買,冇乜概念買邊款好,店員見我企咗一陣,主動介紹比我有邊幾款蛋糕係比較受歡迎!因為家姐中意食士多啤梨,而且這個福崗草莓半熟芝士蛋糕又係最近先出,所以就決定買呢個試試!我見Display櫃有d一樽樽好似燈泡嘅飲品,店員介紹話係薏米水和紅豆水,家姐勁中意飲紅豆水,所以就買枝比佢試下!店員提醒紅豆水是鮮制的,所以要即日飲用!保證冇防腐,夠健康,今次家姐實讚我!蛋糕盒上有建議食用方法。另外,盒入面都有食具提供,非常貼心啊!福崗草莓果然夠睇頭!大大粒滿佈整個蛋糕,面層還有啫喱!要小心d切,因為入面是流心來的!士多啤梨微微的甜,果肉厚,很新鮮!芝士蛋糕不太甜,很適合愛健康的我們,不會像吃傳統蛋糕般覺得滯!蛋糕入口軟滑,像慕絲蛋糕,吃真一點可感受到甜酸和微咸的味道!家姐話紅豆水有蜂蜜,清甜好飲,去水腫一流!
家姐話紅豆水有蜂蜜,清甜好飲,去水腫一流!
2016-06-11
外賣自取
$198 (其他)
慶祝紀念
生日