2021-02-20
作為為食既肥妹仔,有外國朋友介紹食墨西哥野,又點會唔即刻去!咁就獻出左我第一次俾墨西哥菜。聽朋友講呢度未肺炎個陣有歌聽有舞跳,不過真心怕羞。今日叫左2個set,香港人既我其實鍾意share咁食,事關:真。係。超。大。份。一個set包左前菜,主菜同一杯凍檸檬茶前菜可以叫salad,soup或者玉米片。但係pouch egg salad賣晒,好傷心玉米片超。大。兜。最後叫左餐湯做前菜,係辣既蕃茄栗米湯,怕辣既朋友未必食到呢個辣度。菠菜羊芝士焗玉米卷餅Enchilada真心推介!因為超入味,菠菜羊芝士all time favourite, 芝士會拉絲,菠菜唔鞋,豆亦煲得好淋,Enchilada 個汁自己整都幾煩,所以出去食吧啦煙燻手撕豬肉卷餅 Warp如果比較起另一個,呢個就無咁吸引,因為煙燻味唔出,同埋原來呢個warp用沙律醬,唔係紅醬,同豬肉絲差左少少match。Any肥,整體味道唔錯,warp皮係好軟熟煙韌。同埋有大量薯角墊底,係超多,目測有廿零三十舊,同埋炸得過左少少,即起左痱滋。食完2件warp已經飽到去夜晚。同埋餐廳衛生方面就一般。
一個set包左前菜,主菜同一杯凍檸檬茶
玉米片超。大。兜。
菠菜羊芝士焗玉米卷餅Enchilada
煙燻手撕豬肉卷餅 Warp
同埋餐廳衛生方面就一般。