2007-11-20 8 瀏覽
可能一般法國菜都比較貴,呢間個價相宜d,都不妨幫襯下就試試la,唔識廢事亂嗌,set dinner 會得到上面張相呢堆野ge跟返d 相黎講,d 麵包幾好食,可能我早去到,都仲暖暖地,硬左少少,但見其他人通常都唔點食........前菜,煙鴨胸配個蜜橙汁幾好食,再間多少少黑醋汁都match ge,係d 鴨胸肥左d,未必個個中意,但肥d 好食d tim la跟住有個凱撒沙律,似乎好食過釀蟹蓋,因為蟹蓋個份量真係好少鵝肝,作為招牌菜當然唔太差la,法國菜三大珍味唔點失手都做到入口溶化,好油潤ge 香味,正!湯就普通少少,個蕃茄蟹湯似乎都係雪藏蟹肉整,所以即使食d 肉都無乜味,個湯得好濃郁蕃茄味,至於干邑龍蝦湯都係,海鮮味少左d間場得到一粒西柚雪葩,好硬.........吹左一輪水都仲係超硬........?main dish係魚配蕃紅花汁,無乜蕃紅花味,但個魚係幾得,魚有魚味,原來唔係必然ga ~ 食左咁耐魚都唔知原來食開d 魚無乜魚味, 羊都好食~ 但只係食左少少,廢事講太多最後甜品,無花果mousse 差d無乜味,熱情果香好多,又唔會太濃味,朱古力心太軟就衰在要等,都幾耐>_&#
跟住有個凱撒沙律,似乎好食過釀蟹蓋,因為蟹蓋個份量真係好少
最後甜品,無花果mousse 差d無乜味,熱情果香好多,又唔會太濃味,朱古力心太軟就衰在要等,都幾耐>_<
drink 都講兩句,咖啡奶茶d 奶比熱奶ge,好過starbuck 比埋d 凍奶,少少細心la
整體黎講,都夠飽肚,女仔ge 話唔食好d 意粉唔會太side,應該都食得曬,環境幾靚ga ~ 食左兩個鐘,好食,食得開心^^