2016-05-30 220 瀏覽
諾亞半熟蛋糕剛來港既時候人氣非常旺,之後越賣越好,一直開左幾間分店,不過我一直怕要排隊所以都冇特登買黎食,咁啱今日去完深水埗,經過見到冇乜人喎,就停低睇下蛋糕啦。店員見我停低睇,都好友善咁同我介紹有咩蛋糕,有半熟蛋糕、溶心芝士蛋糕同蛋卷等,每一款都好似好好食,搞到我停低諗左好耐哈哈😝最後揀左草莓溶心蛋糕,果日仲有特價好似$159咋,店員係幫我pack起既時候問我要幾耐先番到屋企,原來係為左準備足夠既乾冰比我雪住個蛋糕,又講解下食之前要點處理個蛋糕,真係細心,抵讚😁👍🏻番到屋企急不及待切黎食,原諒我心急影d相不太好哈😝🤓盒面亦有說明介紹蛋糕既食法,入面附有餐具、刀同紙碟,真係欣賞呢d小小既心思。蛋糕面層有士多啤梨同啫喱,而中間當然就係流心既芝士蛋糕啦,底層仲有朱古力蛋糕,材料好豐富,三樣都係我既至愛。😋中間一切開,流心效果真係唔錯!而且芝士蛋糕既口感好輕盈,完全唔會有好膩既感覺,加埋香甜既士多啤梨味,感覺都幾清新,連平時唔鍾意食芝士蛋糕既媽媽都讚好食啊😋