餐廳: 初見
資訊:

今日去嘅餐廳喺荃灣內街啲嘅位置,估唔到呢個位都有CP值高嘅餐廳,見佢平日夜晚都滿座㗎。餐廳裝修都比較偏向日式,有溫馨嘅感覺。我地叫左 初見香草吉列牛($138)同安格斯牛肉鍋($88)。香草吉列牛一上都嚇一嚇,因為無諗過真係一大條牛肉上,本來以為只會得幾舊。香草吉列牛要自己燒,鍾意幾熟都得,都鍾意呢啲有得自己DIY玩下咁。香草味道唔會太搶,依然食到牛嘅味道,肉質都唔會太過韌,呢個價錢上咁大條牛都抵了。另外一提溏心蛋都唔錯,蛋黃唔會太過熟,有甜甜流心嘅感覺。安格斯牛肉鍋份量都幾啱啱好,本來鍋裏面都已經有啲火鍋配料,好似娃娃菜、金菇、芋絲,欣賞佢放埋蒟蒻喺入面,平時都好少見。牛肉每塊都好大塊,每塊都遠超我手掌嘅長度,放落去淥幾十秒就已經食得,牛肉肥瘦都好均勻,我鍾意點埋佢個醬汁先食,唔錯!兩個人埋單都係$226,又有得食又有得玩,呢個價錢CP值都叫唔錯,大家去開荃灣都可以試下~=初見 // 荃灣海壩街22號華達樓地下F號舖 // 3590 4277=

2023-01-11