2022-07-10
文華餅房啲蛋糕出名除左有opera 嗰啲生日cake 之外🎂 最廣為人知就係佢地嘅Scone🍪成日睇啲post 介紹好食嘅scone, mandarin cake shop 一定係排名數一數二🥇🥈就唔甩,今日嚟開中環,專登行過去碰吓運氣😆 嚟既時候都成5, 6點 mandarin 個位置都有啲遠😅所以我係有打電話比餅房問吓仲有冇賣剩先🙈 好彩店員話暫時仲有,就拿拿林行過去🏃♀️買咗兩個scones, 但因為本人唔食果jam 🍓嘅,所以就冇買佢地傳說中全世界最好吃嘅果醬🫣 『 🌹玫瑰草莓果醬』拎番屋企就噴啲水放入氣炸鍋翻熱咗180度10分鐘,上下各5分鐘就翻面,焗完之後上下面層都有少少脆脆地,入面仲係soft 同濕潤地,但係係熱嘅🤩 真係幾好食,自己再夾咗牛油,成個都唔會溜,本身佢個scone 個味亦唔會太油膩,值得一試