2016-12-23
前晚放工之後約左個住喺荃灣既朋友食飯 再次踏足呢個久違既荃灣區~唔黎呢頭都唔發現原來荃灣有咁多特色小店 賣下串燒、魚蛋同粉麵 仲有啲cafe 同中西式餐廳 就喺荃灣轉角位既當眼處 我地見到呢間叫Burger Jobs既小店 黑色既招牌好有格調 我地決定入去試下我同朋友首先叫左一客六隻既黑椒蜜糖雞翼🐥 離遠已經聞到陣陣黑椒既香味 雞翼外皮煎到金黃色脆脆地 咬開香甜脆卜卜既皮 就會見到隻雞翼流出鮮美既肉汁 香甜好味 我同朋友都極力推薦 我地仲追加左一客 每人食左六隻雞翼 好滿足好好味😋食完snacks 就黎正餐喇 😆 我叫左個招牌煙肉蛋手打牛肉漢堡🍔 加左$15 轉做套餐 有埋沙律同薯條~ 我地仲加$12 點左飲品 我同朋友都不約而同地揀左可樂 食burger點可以冇可口可樂😆個burger真係好大個好足料~頂層有處於半溶狀態既芝士 芝士包住嫩滑既雞蛋 下面有一片薄薄既煙肉 再黎就係重頭戲 手打牛肉漢堡!🐮我用刀將漢堡切成一半 同朋友分享招牌漢堡既滋味 塊手打牛肉真係好足料好大份 食得出整漢堡既師傅好落力 一啲都唔馬虎~手打牛肉特別嫩 特別腍 而且食落口感鬆軟得黎又有嚼頭~😁 上面煎香左既