2017-03-31 156 瀏覽
姊妹飯聚,我選了朋友至愛嘅放題,「神戶屋日韓放題」像是一個不錯的選擇,餐廳開設於旺角兆萬中心, 位置非常方便。 見到openrice 食評正面, 於是,我哋booked 了 6:30 pm , 2 小時放題, 食完放題還可以去行吓街 !大家坐下, 不足十秒,大家真係十分有默契地説 : 梗係叫刺身先啦 ! 刺身拼盤上得很快, 少於五分鐘,而刺身拼盤擺法也算漂亮. 刺身種類 好多, 包括有刺身有三文魚、蟹棒、甜蝦、北極貝、 等等,幾新鮮。  我最喜歡是厚切肥美三文魚刺身!好鮮, 好甜! 食完一round 刺身, 再戰日式火鍋!火鍋配料多, 有蝦、蜆、肥牛等等。 湯底配上香濃肥牛,正 ! 而配菜盡吸湯內嘅精華, 好味 !壽司細細件, 好可愛 ,女士最啱, 又可以食多幾款。 最鍾意食火炙鹽燒三文魚腩壽司, 魚腩又香又滑香,魚油味十足 ! 招牌炒蜆是傑出之作,炒得夠晒鑊氣, 有紅椒青椒黃椒,炒得特別香,最重要係無沙, 當然要試吓!  黃金芝士燒廣島蠔和芝士燒黃金沙律開邊蝦,各色各樣嘅烤焗都做得唔錯, 香噴噴嘅芝士加上沙律醬 ! 但芝士真的很飽肚架飲品種類眾多, 客人可以隨意挑選自己喜愛嘅飲品

刺身拼盤上得很快, 少於五分鐘,而刺身拼盤擺法也算漂亮.
食完一round 刺身, 再戰日式火鍋
日本和牛壽喜燒
火炙鹽燒三文魚腩壽司
招牌炒蜆
但芝士真的很飽肚架
黃金芝士燒廣島蠔和芝士燒黃金沙律開半蝦
飲品種類眾多, 客人可以隨意挑選自己喜愛嘅飲品而我就揀咗烏龍茶消消滯!
美味嘅甜品梗係唔可以缺少,自由選擇 !但種類不多。
神戶屋日韓放題價錢都算合理,地方就腳!
日本和牛壽喜燒
火炙鹽燒三文魚腩壽司