2023-08-24
我最近入咗呢間餐廳,食咗幾樣野都好正🤭分別係二人刺身雜錦盛、皇帝蟹炒飯同埋火炙三文魚飯。首先,講吓二人刺身雜錦盛。呢道菜真係色香味俱佳!盤上面擺滿咗各款新鮮嘅刺身🤭😋有多款魚生同海鮮,有三文魚、油甘魚、拖羅、希靈魚、鮑魚、海膽、帶子同蝦,每一款都好新鮮鮮甜。刺身肉質鮮嫩,入口即化。配上啲醬汁同芥末醬,更加提升咗味道層次。呢間餐廳嘅豉油好好味,海鮮鮮味好出🤩皇帝蟹炒飯。賣相好靚,炒飯放喺個大蟹蓋上面,炒飯粒粒分明,每粒飯都有好香嘅蟹肉味同蛋味,好香。最後,我試咗火炙三文魚飯。呢個火炙三文魚飯真係冇得彈。三文魚片都有幾多片,有成10塊咁多😧火炙得剛剛好,唔會整得太熟,外面微煎香脆,入面仲保持住嫩滑嘅口感。飯底係好正嘅壽司飯,同三文魚片絕配。😋食落去真係好開胃又滿足!
分別係二人刺身雜錦盛、皇帝蟹炒飯同埋火炙三文魚飯。