2024-03-16
同男朋友係元朗探完親戚之後好肚餓,樓下經過呢間日式餐廳,見到深夜時仍然分好多人幫襯,就試吓。😍佢地嘅酒類好特別,口味選擇多,最驚喜嘅就係佢哋嘅「利賓納+薑啤酒」,清新得黎唔會太甜,啱啱好,解渴又開胃😌。而佢地嘅大蝦天婦羅外皮香脆,皮薄而內裏蝦肉鮮嫩多汁,真正做到外脆內嫩🍤。煮活蜆亦係不錯,啲蜆大隻而且鮮甜飽滿,湯汁都有多種選擇,我地揀咗芝士,一啖又一啖真係停唔到口😋。如果你有選擇困難症,小食拼盤絕對係不二之選,有脆米流心芝士波、榴槤炸彈、芝麻雞翼、吉列魚手指、即炸蝦片,每款都好好食,上枱熱辣辣又好脆😍。另外,我哋好鍾意食刺身,點左三文魚腩刺身同埋油甘魚刺身,新鮮到冇得頂,肉質滑嫩,仲點咗四品刺身盛合,有活赤貝、三文魚、北寄貝、甜蝦,非常豪華,每一口都係美味嘅享受🍣。最後,串燒都好出色,燒安格斯牛肉嘅肉質鮮嫩,象拔蚌嘅鮮味都保持得宜。🔥