2023-08-12
餐廳正正係朗豪坊對面街,平時出旺角行街呀,買野,見friend呀黎依到食都好方便。上一樓之後全層都係佢地嘅~內部裝潢都花左啲心思,見都都擺左啲日本酒呀、日本燈籠呀同埋公仔。一入到去都已經好有feel。三色魚生飯$72份量都好大,下面啲飯都有一碗幾兩碗。三色魚生飯裏面有吞拿魚刺身、三文魚刺身、劍魚腩刺身依三種刺身。三種嘅刺身都分別有二片,都幾好!三文魚嘅口感絲滑細膩,加埋塊紫蘇葉,刺身食落去更香滑。 好鐘意紫蘇葉佢嘅香味好獨特,食日本刺身就係要配埋一齊食。和牛粒串燒(2串)$68和牛好大粒,好似有兩隻手指子公咁厚!餐廳將和牛煎燒到三成熟,如果習慣食熟啲嘅朋友都可以提出整熟少少。串燒有埋略略煎過嘅白洋蔥同埋青椒。但人偏好和牛同青椒嘅配搭多啲。洋蔥嘅辛辣味我唔食得慣,不過正正就係依隻味可以更加突出和牛嘅香。鵝肝壽司$40鵝肝嘅質地細膩,食落去好鮮美! 火炙黑松露帶子壽司$22黑松露嘅香味可以話帶出左帶子嘅鮮味。 刺身拼盤(竹)$188 有三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、鱆紅魚、甜蝦。 特別要提油甘魚刺身!佢咁甘香實在一啖咬落去就感受到佢嘅甘香,成個口都充斥住佢魚油嘅香氣!魚質好好。
三色魚生飯$72
和牛粒串燒(2串)$68
鵝肝壽司$40
鵝肝嘅質地細膩,食落去好鮮美!
火炙黑松露帶子壽司$22
黑松露嘅香味可以話帶出左帶子嘅鮮味。
刺身拼盤(竹)$188