2019-05-06
上個月做得太辛苦,出咗糧決定食餐好嘅,順便慶祝埋家姐生日,上網見到呢間餐廳質素好好,不過夜晚食就會貴啲,所以我哋就決定lunch去試吓上到餐廳感覺高級,樓底好高,卡位非常闊坐落好舒服。今次我哋決定食好啲,叫咗一個午餐有六款刺身+6件壽司,先來2款前菜開開胃Lunch set 好豐富,有真調魚,池魚,蟹肉羔,處女蠔,深海池魚,帶子柴菜,介蝦,銀雪魚bb,銀輪魚等等,全部都好新鮮。刺身厚切,食落特別有口感,全部都好鮮甜好好味,而且壽司飯都係用茶漬整,唔會就咁用普通白醋飯咁悶。刺身啖啖肉,好肥美,真係款款都好鮮甜,太正啦食完後仲送上湯同蒸蛋,蛋好香好滑,湯非常濃郁,好好飲,食完真心覺得原來咁食都好飽架喎,真係滿足。最後竟然仲有雪糕,有我最鐘意的芝麻味同家姐至愛綠茶,我同家姐都好滿意,家姐仲話下次我生日請我食呢度既omakase 添,哈,家姐萬歲😂😂
上到餐廳感覺高級,樓底好高,卡位非常闊坐落好舒服。
刺身啖啖肉,好肥美,真係款款都好鮮甜,太正啦