2018-09-26 256 瀏覽
木桶飯大家可能都有食過。木桶火煱就真係第一次聽,第一次品嚐。一到餐廳入門口左邊就見到落地玻璃窗,寬闊卡座位可以坐6位客人。坐得十分舒服。我食飯就最怕就係太迫,檯同檯距離太近,就算傾計都好唔方便,所以環境都好重要。呢度就肯定無呢個煩惱。一面望住街景,一面打邊爐同朋友傾計,真係好Relax嫁!叫左個花膠螺肉當歸杞子雞煲,勁補。首先,一嚟到,就聞到好香當歸味,湯飲落非常清甜,有一個要注意,就係花膠要煲吓,約十分鐘,等膠質融化係湯裡面,咁就啖啖骨膠元,真係名正言順美肌之湯。呢度特式大木桶,緊係要介紹俾大家,好處係邊度,無啦啦點解要用木桶打邊爐呢?唔通真係無聊咩!其實木桶內有乾坤。伙記話木桶從馬來西亞特制入口,內有數過圓形噴湯水口,飲湯時將匙羹放在水口邊,飲噴出嚟嘅湯,木桶已經自動隔左油嫁。相信大家都會遇到打爐時,爐面果層油呢……,想飲吓啖精華靚湯都好鬼煩。呢個木桶就幫到手啦。仲有就係,木桶底部放左帶礦物質嘅石頭。伙記話咁樣d湯就帶有礦物質,對身體都有益處嫁。好啦…要講食物,都算唔錯,我要推介羊肉,有肉味,又唔騷。滷水豬腸都可以,都好入味。澳洲和牛肉,非常滑,充滿牛味。差d唔記得講,用木桶打爐,

差d唔記得講,用木桶打爐,食物都帶淡淡木嘅清香,呢個都算特式之一。

另外,原來呢度有間party房,如果人多,可以打電話嚟book定party 房,消閒娛樂唔錯,唔怕人騷擾。
湯配料
鮮雞件