K11原來開左間以crepe🫔為主題既cafe check返先知原來係加拿大過江龍😳 鹹食/甜食既crepe都有供應 亦都有沙律或者三文治🥪 就連法式甜點都有🙆🏼‍♀️.▫️crepe Francaise $109鹹食甜食各嗌左一個試下 竟然諗到用油封鴨做餡料😳 一切開就見到滿滿既料 食落鹹香味好夠 仲加咗啲蔥花 食落味道更濃香😚 皮身厚度剛好 質地好軟韌唔會dry 重點係足料得黎都唔會跌晒出嚟~.▫️crepe of the month Oct $98定期有限定款 適逢聖誕節所以有南瓜🎃crepe😛 好有創意 夾雜左啲walnut平衡返甜甜的南瓜 令到味道更香 外層再加埋朱古力醬 再配埋咖啡味既cream 味道好豐富唔會單調 真係好邪惡🤤 .▫️fresh soda - Creamsicle $46 估唔到咁igable😳 顏色漸變得好靚 橙味幾重 配埋香草好清新既感覺😛 加埋soda好解渴~.▫️espresso tonic $48 竟然有tonic梗係要試下😍 檸檬嘅酸同tonic既甜 剛好平衡到espresso既苦 味道好清爽可口 幾好飲 每次飲tonic都覺得佢真係有神秘嘅魅力🙈.總結

▫️crepe Francaise $109

▫️crepe of the month Oct $98

▫️fresh soda - Creamsicle $46
fresh soda - Creamsicle

▫️espresso tonic $48
espresso tonic

總結,裝修同普通cafe差唔多 幾舒服可以chill下/做下野~ 雖然話係自助形式 但服務態度幾好 每款crepe都好有特色 而且夠足料 個皮身都整得好唔錯😆 最令我驚喜係飲品 除左igable仲幾好飲😚