2018-08-14 474 瀏覽
筆者介紹:人稱「肥佬B」,自2009年加入openrice,一直以openrice用作bookmark餐廳用途。踏入三十之年,心廣體胖嘅我quota遞減,故每逢可以出街食飯定必事前做足功課,以免浪費quota,希望透過寫食評同大家分享飲食心得和介紹我嘅口袋餐廳。作為新界仔嘅我,更與女友相約「每月港島一餐」,有興趣就即刻follow我啦!每次係沙田做完gym都會經過呢間點點心,開頭係我老母帶我黎,前前後後都幫襯左十幾廿次,d出品其實係ok嘅,有時會好過酒樓,但水準就飄忽d,今餐係唔好食之餘仲好唔好彩加左料!茶錢$6位,點心廿幾到三十,要食得飽人均$60左右,比較多內地人同遊客食。飯係最穩陣細個食菠蘿包以為真係有菠蘿,原來只不過個樣似菠蘿,實際係無嘅。而呢到嘅真。菠蘿包就真係放番菠蘿果肉入去,味道一般,而且唔似添好運咁即叫即焗!呢個燒汁茄字可以話係招牌點心!紮實圓渾嘅茄子,頂部釀左蝦膠,燒汁香濃甜甜地,即叫即製好好食!但係今次唔知點解勁多油!最後就係加料!正當我摷開個滑雞飯,食左幾啖,竟然俾我發現呢個外來物,卷狀似麻繩,細心睇發現係鐵線,真係好痴線,可能見我唔夠鐵質掛,個侍應連忙講唔好意思

飯係最穩陣

最後就係加料!正當我摷開個滑雞飯,食左幾啖,竟然俾我發現呢個外來物,卷狀似麻繩,細心睇發現係鐵線,真係好痴線,可能見我唔夠鐵質掛,個侍應連忙講唔好意思然後收左個飯,換過個俾我,事後諗番我真係太仁慈,不過算啦,應該以後唔會再番黎食!都好嘅,做gym行過又可以少個心癮!
2018-08-11