2023-07-24
人人都唔想OT,唔通就真係人人都唔OT咩?聽日一定會OT既!OT在明天吖嗎!每次假期OT之後我就會黎度食步飛。近公司,食物質素正常,但最緊要係話俾自己聽,返工係有意義嘅。 🍖有時都OT到晚上,就會有生蠔,但中午就未有啦,長腳蟹脚同龍蝦鉗,都好結實,每次成功拆出一個完整嘅龍蝦鉗同長脚腳蟹棒,都有一種莫名的成就感。 🍖熱葷方便, 我中意食佢嘅咖哩,有雞牛羊同埋素菜。中式點心雖然會填飽個肚,但係依然值得一試。佢條洋腸,味道雖然一般,但係成條捲埋,好似蚊香,適合影相。我冇食牛扒,但係火腿扒就有少少乾。 🍖佢有好多甜品同埋生果,唔知點解次次都見到紅毛丹。其他甜品包括有適合小朋友玩嘅朱古力噴泉,同埋我最中意既哈根達斯。全部都顏色豐富。 🍺我叫左支酒,喺扭蓋既,後來我喺Vivino上面見到平均價。但係坐係度飲,配合佢嘅芝士同埋肉類,並唔差喎。有時候心態決定境界。 ✨️呢度唔知點解有茶葉蛋食,雖然喺一個迷思,但係非常入味。喺我喺呢度最鍾意既食品。