餐廳: 北京樓 (新都會廣場)
資訊:

餐廳: 北京樓 (新都會廣場)
資訊:

2022-06-29 983 瀏覽
~兩大人連一個小朋友~本身諗住去隔離潮庭飲下午茶,但因為水管爆裂,唔做下午茶。甘見隔離都係飲茶就試下啦~14:40 落單15:15左右問我地啲野到齊未仲淨個珍珠雞15:25左右再問啲野到齊未隻珍珠雞都仲未跑到過黎~職員即刻轉身入廚房拎個珍珠雞連埋張單過黎入左黎唔夠一個鐘就催我埋單啲野食都已經難食服務又差15:30已經有啲裝修工人係側邊又揼又盛15:40仲熄埋啲燈炸雲吞:食到成咀油煎藕餅:佢送黎既時候係個碟都熱🫠 煎都無煎過, 你係連碟蒸返熱定叮返熱架?麻沙煎堆:不過不失,芝麻餡,都係凍既蝦餃:啲蝦得胡椒粉味,無蝦既鮮味珍珠雞:啲飯又太濕,但夾落又好散叉燒包:個包皮濕既,個餡唔係好好食薑蔥牛柏葉:牛柏葉正常味道, 底個啲豆卜一啲汁都索唔到黑糖馬拉糕:唯一覺得好食既野 但我係籠拎起馬拉糕既時候 佢一啲痴低既感覺都無 令我不禁懷疑,係米現成🤔總括:甘既
~兩大人連一個小朋友~
本身諗住去隔離潮庭飲下午茶,
但因為水管爆裂,唔做下午茶。
甘見隔離都係飲茶就試下啦~

14:40 落單
15:15左右問我地啲野到齊未
仲淨個珍珠雞
15:25左右再問啲野到齊未
隻珍珠雞都仲未跑到過黎~
職員即刻轉身入廚房拎個珍珠雞連埋張單過黎

15:40仲熄埋啲燈

炸雲吞:食到成咀油
煎藕餅:佢送黎既時候係個碟都熱🫠
煎都無煎過,
你係連碟蒸返熱定叮返熱架?
麻沙煎堆:不過不失,芝麻餡,都係凍既
蝦餃:啲蝦得胡椒粉味,無蝦既鮮味
珍珠雞:啲飯又太濕,但夾落又好散
叉燒包:個包皮濕既,個餡唔係好好食
薑蔥牛柏葉:牛柏葉正常味道,
底個啲豆卜一啲汁都索唔到
黑糖馬拉糕:唯一覺得好食既野
但我係籠拎起馬拉糕既時候
佢一啲痴低既感覺都無
令我不禁懷疑,係米現成🤔

總括:甘既價錢,服務唔值,食物唔值
你所謂既下午茶只不過茶錢平幾蚊
如果唔係潮庭爆水管
你唔會有客🌚
2022-06-29
5 分鐘 (堂食)
下午茶