2008-09-08
四個人, 食左四送一湯 三碗白飯一坐上位, 只見有一張套餐的單張, 連menu都沒有奉上打算問部長拎啦~點知問完一個又一個, 都無人拎比我地!最後一個男部長先施施然咁拎左一張單點叫送的黎仲繼續hard sell佢地所謂好抵既套餐!我地覺得一d都唔抵, 佢就話好抵好抵, 試下啦!大大話話都講左3-5次話唔arm我地食, 都唔聽! 激死!叫茶叫左普洱+水仙, 點知只有普洱無水仙!!!佢地真係十下十下, 無心機做野! 我地入座既時候, 仲要係無乜人咖啦! 都唔多理我地!可能就係知道我地唔會叫佢地所講既好抵套餐掛! 唉!!!問: 呢個海中寶係咩黎咖?答: 係湯黎咖...問: 我夠知係湯黎咖啦~咁即係咩黎咖先?答: 有雞有藥材囉~問: (心想, 你真係當正我係lulu又文盲呀, 我識睇中文, 張紙上面寫明左係湯啦!!!) 唔該呢個!(真係比佢激到bear一聲, 正如我問佢咩係白切雞一樣, 你不如答我係雞咖既!!!)d送其實ok, 不過就真係service差!最後送生果, 仲要送1個爛既桃駁梨比我地添!!!]所以我一毫子tips都無比!!!
一坐上位, 只見有一張套餐的單張, 連menu都沒有奉上
打算問部長拎啦~點知問完一個又一個, 都無人拎比我地!
最後一個男部長先施施然咁拎左一張單點叫送的黎
仲繼續hard sell佢地所謂好抵既套餐!
我地覺得一d都唔抵, 佢就話好抵好抵, 試下啦!
大大話話都講左3-5次話唔arm我地食, 都唔聽! 激死!
叫茶叫左普洱+水仙, 點知只有普洱無水仙!!!
可能就係知道我地唔會叫佢地所講既好抵套餐掛! 唉!!!
問: 呢個海中寶係咩黎咖?
答: 係湯黎咖...
問: 我夠知係湯黎咖啦~咁即係咩黎咖先?
答: 有雞有藥材囉~
d送其實ok, 不過就真係service差!
最後送生果, 仲要送1個爛既桃駁梨比我地添!!!]
所以我一毫子tips都無比!!!