2023-10-16
收工喺太子搵食經過呢間以魔術做主題嘅酒吧。酒精選擇花多眼亂,閒閒地都應該有五、六十種。鍾意啲比較fruity啲嘅手工啤, 店員介紹咗呢隻《大圍啤Neon Cider - lucky flower$88》畀我。係白牡丹茶撞石榴,飲落唔算好甜,少少酸,花香茶味幾重,好開胃,易入口。 嘢食有好幾款都特登用啤酒做調味,不過我就畀個《花生醬煙肉芝士安格斯牛堡$138》吸引咗。 作為花生醬控嘅我,其實有少少失望。上碟見到花生醬份量偏少,而且應該係調過,質感似食腸粉嗰啲麻醬,比較稀。要食到好入先食到少許花生醬味。安格斯扒嘅牛味仲強烈到有點而蓋過本身已經weak嘅花生醬,可憐的花生醬味冇訂企。不過都要稱讚塊牛勁厚,真係好重牛味同juicy。重量級到我個雀仔胃都食唔曬。 埋單時店員詢問我:嘢食啱唔啱胃口?佢介紹嘅啱唔啱飲?我都如實作答。佢誠懇地表示會向廚房反映,作出改進,呢點值得加分👍👍 另外,餐廳每晚都有魔術師駐場表演魔術,不過咁啱今晚就撞唔啱了😗