餐廳: 大家樂 (新城市廣場一期)
資訊:

2022-08-19 567 瀏覽
大家樂呢個名相信係香港土生土長嘅香港人都有聽過呢個名同食唔少!我也不例外!由於我間中會在沙田工作,所以都會食下大家樂,平日有時俾錯野都算,因為想快點食完繼續工作。最近我又一次選擇食大家樂,在手機app看見這個豬扒飯配肉燥仲有蛋好似唔差,價錢又平,自從畢業後都無咩試過有咁抵既飯,就一於揀呢個啦!下單後隔了10分鐘,我就過去取餐,然後很快回到公司,當打開後發現咦~塊豬扒呢,無左!於是我又重返大家樂,公司過去都要行10分鐘嫁,我就到外賣櫃面向店員講唔該,個飯無左塊豬扒呀~點知佢望一望我,再望下個飯答我,係呀,星期日無豬扒價錢一樣嫁!我話下,但我落到單,無你地又唔講聲既?佢話 ,你自己手機下單呀嘛!我話,咁我黎拎都應該講聲呀!之後因為我趕時間仲要食完飯工作,就無再爭論,然後我就到大家樂顧客服務俾意見,講述經過及這樣屬欺騙消費者,但遲遲沒有回覆,所以我決定公開一下,最好不了!
我就到外賣櫃面向店員講
唔該,個飯無左塊豬扒呀~
點知佢望一望我,再望下個飯
答我,係呀,星期日無豬扒價錢一樣嫁!
我話下,但我落到單,無你地又唔講聲既?
佢話 ,你自己手機下單呀嘛!
我話,咁我黎拎都應該講聲呀!