2011-09-08 85 瀏覽
一向都無寫開食評, 但昨晚的一頓飯實在差勁, 是貨不對辦, 所以尊程上來寫, 希望大家想食呢間飯店時, 要再三思.一行十二人慶祝父親大人生日兼食埋中秋節飯, 叫了全場最貴的一個海鮮套餐, 菜單上寫有芝士焗龍蝦, 紅燒雞絲生翅, 椒鹽賴尿蝦, 白灼蝦, 薑蔥蟹 ....大家期待第一碟龍蝦上檯, d龍蝦原來是乳龍蝦, 超細隻,約5-6吋長, 雖然係有幾隻, 不過成個龍蝦就大打折扣. 到個翅, 大家都預左普通料, 點知簡直是如假包換的蛋花羮, 一條魚翅都找不到, 你有無食過d翅會落蛋花, 都明白依家d野貴, 咁不如你明碼實價寫是什麼魚肚羮好過. 個蟹有幾舊入面d肉係黑色, 問個侍應後, 跟住有個話得事既女人上來, 用筷子夾起舊蟹跟住拎埋系佢自已個鼻到聞一聞, 跟住話無問題, 可以食, 話隻蟹無臭, 再叫我地食, 跟住又走開, 再到個椒鹽賴尿蝦, 個殼炸完都唔脆, d肉霉 ... 我地叫白灼蝦, 佢就上了豉油煎蝦, d質地又係霉, 根本好明顯呢間店d野食是溝貨, 用少少新鮮貨溝一d唔新鮮既野, 做生意咁唔老實, 今時今日咁既質素, 環境, 一定唔會有下次

2011-09-07
慶祝紀念