2022-07-11
唔知係咪習慣咗去Cafe都要用返百零$200先至食到一碟意粉,早排喺網上面見到呢一間pet-friendly Cafe由前文華酒店大廚主理,咁高質素嘅意粉價錢竟然$70就有交易😱 一於試吓有冇伏🫣我就嗌左一個新鮮白菌、雞肉、蕃茄乾配蒜香辣味橄欖油 ($70)呢到嘅意粉底有得揀意粉、長通粉同寬條麵🍝我就揀咗長通粉,意粉仍然保留到咬口,同埋加咗蒜蓉、洋蔥去炒之後幾香🥳成兜食落去都唔會覺得好油,而且材料都幾豐富🌿朋友好鍾意食菇就嗌左黑松露醬配大啡菇意粉 ($80),佢揀咗寬條麵做底,呢碟一上嘅時候已經聞到勁香😛黑松露味好出,加埋佢哋炒咗勁多菇落去,菇控朋友表示好滿足🫶🏻 另外仲嗌左香辣蜜糖雞翼6隻 ($55) 自己平時唔算好食得辣,食呢個都覺得完全冇問題👌🏻蜜糖味會比較突出,而且雞翼個皮烤得好焦脆🤤呢個價錢有咁多隻高質雞翼又唔算貴👻花茶 ($33)呢個真心有驚豔到🥰首先冇諗過會有咁大個茶壺,然後飲落去花香係比較清新嘅🌸飲落去有一種好療癒嘅感覺🤍朋友嗌嘅荔枝梳打 ($39)賣相都好啱打卡,飲落就正正常常冇乜驚喜~加埋呢一間Cafe環境清幽,店員都幾有禮貌,仲可以帶埋主子過嚟一齊進餐🐶食物質素都
加埋呢一間Cafe環境清幽,店員都幾有禮貌,仲可以帶埋主子過嚟一齊進餐🐶食物質素都有返咁上下,價錢又比起出面嘅平咗一大截🤫真心覺得值得特登過嚟到訪,同三五知己喺度吹吓水都應該幾開心☺️