2021-08-05
系社交平台見到德家日式燒肉店 x 德興日式放題鍋 三三不盡六周年店慶限定, 只要個名有德/家/興同音2字可以免費食燒肉/火鍋放題/午市定食!!雖然我無,但係見到咁多野食都忍唔住book左試下。今次我哋就試左個燒肉放題先,因為燒肉放題都有得打邊爐!燒肉放題分別有三個套餐,A餐就純燒肉放題;B餐額外有刺身盛同安格斯拼盤;而我就揀咗C餐有埋海鮮盛!🤤一係唔食,食就要食最多選擇既😜一入門口就見到幾個裝滿飲品既雪櫃,除左有盒裝/罐裝飲品之外,仲有冷泡茶!!!!最貼心既係餐廳仲擺放左常溫飲品區,非常貼心!!自助吧有多款沙律、小食、蔬菜、肉丸等。再行過小小就係甜品區。一邊食緊小食既同時,刺身盛、安格斯拼盤同海鮮陸續到齊晒。刺身都好新鮮,唔會成陣雪藏味,特別中意赤貝,爽口鮮美。海鮮盛竟然有味噌蟹膏甲羅燒,所謂甲羅,即是蟹蓋;而蟹味噌,即是用味噌製過的蟹膏。鹹甜適中,濃濃既蟹膏上面再加上蟹子好有口感,十分滋味!鮑魚好大隻,已經處理好而且洗得好乾淨,有咬口得黎又唔韌。燒肉方面,單單牛肉已經有9款另外仲有豬、雞、羊、海鮮等等,可以話係包羅萬有。當中我特別推薦牛吞,好爽口!!!牛肉既肉質都好鮮嫩,部分更醃製好
自助吧有多款沙律、小食、蔬菜、肉丸等。
一邊食緊小食既同時,刺身盛、安格斯拼盤同海鮮陸續到齊晒。
刺身都好新鮮,唔會成陣雪藏味,特別中意赤貝,爽口鮮美。
燒肉方面,單單牛肉已經有9款另外仲有豬、雞、羊、海鮮等等,可以話係包羅萬有。當中我特別推薦牛吞,好爽口!!!牛肉既肉質都好鮮嫩,部分更醃製好不同口味。
食到咁上下開始飽就食啲比較清淡嘅蔬菜,與此同時都準備開始打邊爐。
牛油雜菌燒完都唔會干晒,濃郁嘅牛油香味。燒菠蘿更加係甜到入心。
呢個牛骨湯底煮出嚟嘅蔬菜超清甜!個湯底勁高質!下次一定要嚟試吓佢哋嘅火鍋放題!
差唔多食完嘅時候,店員另外俾咗張雪糕紙我哋,原來除咗出邊嘅甜品之外,仲額外每人可以揀一款雪糕!
真心推介呢間燒肉放題,食材高質價錢貼地!