2023-01-08 33 瀏覽
今日食嘅呢間川菜就正正位於旺角朗豪坊,行行下街肚餓去食就一流!位置就喺food court嗰陣,本身諗住喺food court是但搵d野食,點知比我發現到有呢間川菜,因為都行緊行咗好耐,有間舒服啲嘅餐廳坐下都唔錯。見到餐牌,咁啱有個迎春套餐好似好抵咁,就試一試喇~首先我哋叫咗一個口水雞,雞非常滑,而且唔會太辣,調味啱啱好,開胃一流。然後叫左個炒四季豆,有鑊氣,正常發揮。仲有小籠包,有四隻味又幾得意,就算唔係專食小籠包嘅店都唔會整得唔好食。之後就係重頭戲:十十水煮海鮮😍見到滿滿嘅海鮮已經好開心,叫咗小辣味道啱啱好👍🏻最底仲有啲冬粉,食到好飽!最後仲有酥皮鳳梨奶黃窩餅,本身已經好飽,但佢酥軟酥軟又唔會好死甜咁,就係有個吸引力令你食下一啖食下又一啖,最後係全部食晒嘅🤣🤣仲要咁方便就腳,下次旺角行開都可以再encore!

• 酥皮鳳梨奶黃窩餅
  • 乾煸四季豆