2021-11-09
自從有次入長洲第一次食完後,後尾幾乎入長洲都會留肚食呢間甜品店,真心次次都保持水準,店舖係採取先付後上既方式,客人去到搵左位,去收銀俾左錢等一陣野食就送到,當日為左慶祝老豆入去長洲過夜,平日夜晚所以去到完全唔洗等一野有位坐,仲要間鋪得我地一枱客,因為早過老豆入去,所以膽粗粗試下問下會唔會生日有咩特別野安排同洗唔洗收費啦,居然佢地真係有生日安排仲要唔洗額外收費,店員人超好提我到時落單講返聲係邊個甜品係俾生日果位就可以啦。一行三人就一人叫左一個甜品,我同細佬就叫左D24榴槤雙圓椰皇燉奶,老豆就點左芒果椰汁雙圓椰皇燉奶,先講下我同細佬果個先,好老實講唔係第一次食,食開我幾乎次次去親都點呢個,佢呢到D榴槤真心勁正呀,咩季節食都係水準依然,如果榴槤控縑唔夠喉仲可以加10蚊加多一球榴槤,我有朋友會食其他糖水再加一球榴槤甘,另外d芋圓係好好味唔會太甜軟硬適中,燉奶好滑又滿滿椰香,正!而重點當然係老豆果芒果椰汁雙圓椰皇燉奶,一上我地超級驚喜!!!! 首先,店員將餐廳播緊既歌轉左生日歌,然後拎左一個插住蠟燭既甜品出黎,可能會好好奇蠟燭可以插係邊,原來店員送多左份芋圓俾老豆,係份芋圓到插上蠟燭,然後椰皇上
而重點當然係老豆果芒果椰汁雙圓椰皇燉奶,一上我地超級驚喜!!!! 首先,店員將餐廳播緊既歌轉左生日歌,然後拎左一個插住蠟燭既甜品出黎,可能會好好奇蠟燭可以插係邊,原來店員送多左份芋圓俾老豆,係份芋圓到插上蠟燭,然後椰皇上邊就插左生日快樂牌,其實我甘當突問,真心完全冇諗過果生日驚喜大到甘,老豆都完全唔知情所以果驚喜仲大,真係好多謝店員們既安排,係甘突然既要求下仲做到甘完美,真心好感謝佢地既用心!!! 甜品又好食,服務又甘好,不枉我次次入長洲都一定入去幫襯,下次都一定會再去!!!
總括黎講,我應該都幫襯過5-6次,但從來都未寫過食評,都係因為今次甘大個奇遇先突登寫下紀錄低,同埋真係好想對果日果位店員好好講一聲多謝,但都帶左頭盔先,因為去果日係平日夜晚仲要甘岩果陣得我地一枱客,所以人好多既時候唔知係咪都同樣做到甘樣既生日安排,同埋最好都打去問下係咪安排到先,我諗返都覺得自己太過即興同埋假如對方拒絕都合理,因為都試過人好多去到,等位都要D時間,所以如果遇唔到都體諒一下。