2019-08-13 3300 瀏覽
依排突然鍾意食三文治🙈今次試Pret其實Pret嘅食物款式起咖啡店裡面算好多差唔多成個雪櫃都係三文治🥪仲要有好多味特別之處係啲味並非只有傳統嘅芝士呀火腿呀而係高級啲嘅牛油果呀小龍蝦呀等當然價錢都貴一級啦不過貴得黎值我今次食咗個雞肉牛油果三文治($22)勁足料😍係厚身 啲料要爆出黎咁款佢嘅雞肉似雞胸肉 一啲都唔乾 仲幾淋 仲落咗啲黑椒而牛油果應該有成半個 一片片鋪起到 仲要超熟 所以好creamy 又好重牛油果香味🥑❤️真的很正亦加入沙律菜 令個三文治冇咁鹹 同時清新啲健康啲方包雖然睇落似麥包 但其實係seeded sandwich bread 應該加入咗啲好碎嘅亞麻籽、葵花籽等 較有營養價值 係英國常見嘅方包種類之一🍞當然有沙律醬 令成個野冇咁乾 又平衡咗雞肉嘅黑椒味 不過稍為多咗啲 但唔會令方包淋咗/濕咗 (最驚食濕咗嘅包)另外佢加咗啲薄荷葉 個人唔鍾意薄荷葉陣味 感覺同其他野唔夾 又搶咗牛油果嘅味雖然$22半份三文治做tea 但係真心好食😭
依排突然鍾意食三文治🙈
特別之處係啲味並非只有傳統嘅芝士呀火腿呀
而係高級啲嘅牛油果呀小龍蝦呀等
當然價錢都貴一級啦
不過貴得黎值
我今次食咗個雞肉牛油果三文治($22)
Chicken  avocado  sandwich

勁足料😍