石燒牛扒係其中一個日本野特色,睇得玩得又食得上枱前會先將牛肉煎到一成熟,就放上300度火山石板上上菜,俾客人自己決定熟度、燶度旺角牛極,好多區都有分店,依間舖面相當靚,好有日本鐵板燒風味環境都算幾唔錯,餐牌基本上食開既牛部位,肉眼西冷牛柳牛肩都有自助沙律,有柚子汁同芝麻汁揀,日式沙律,唔錯180G牛肩排,其實唔係香港一般牛排用既部位,上枱超吸引嘅賣相,滋滋聲好好聽份量好足好厚身,經店員提醒,煎香一面之後就成塊反轉,先切開睇睇肉質,幾唔錯切開咗細粒慢慢煎,好香,由於我較鍾意食生啲(平時食五成靚牛食三成),所以好快就食得,趁入面仲粉紅就食,肉質估唔到咁嫩,咬落口感幾好先落岩鹽PINK SALT淨食,牛味好濃加埋焦香好正本身食牛扒就唔太啱點辣醬因為太重味會蓋過牛味,但試一試辛味芥末燒汁,少少辣又好有芥末味,配牛扒都好正好惹味牛肩肉好夾好正,到自家製燒肉汁,好好味配自助任食既珍珠米飯配紫菜粉,好夾好正日式牛肉湯超驚喜,真係有牛肉完全無扼你(啲牛肉都好味添),牛肉湯清得黎都好有牛味,相當唔錯成餐既感覺良好牛肉質素高,醬料、配菜正,服務超好會同你傾下計牛肩排驚人性價比,係我食過最正既牛肩排之一,原
石燒牛扒係其中一個日本野特色,睇得玩得又食得

自助沙律,有柚子汁同芝麻汁揀,日式沙律,唔錯
先落岩鹽PINK SALT淨食,牛味好濃加埋焦香好正

牛肩排

牛肩肉好夾好正,到自家製燒肉汁,好好味
配自助任食既珍珠米飯配紫菜粉,好夾好正

辛味芥末燒汁

自家製燒肉汁配珍珠米

日式牛肉湯

成餐既感覺良好
牛肉質素高,醬料、配菜正,服務超好會同你傾下計
牛肩排驚人性價比,係我食過最正既牛肩排之一,原來牛肩最大發揮係石燒,好有風味,正

#好想亂切咩都試下
#我飲咗3碗湯食左2碗飯