2022-12-03
熊本牛鍋,上樓舖但都好就腳,位於尖沙咀餐廳林立既山林道,私房菜既感覺,開門後好似入左個會所咁,感覺良好😝店內感覺好cozy,牛肉、豚肉外既野食放左出黎自助,唔會太近食客,方便而衛生既🙉先黎和風海鮮雞煲,唔辣,醬汁甜甜地似生薑燒類既汁,幾好味😋配海鮮依個汁可能仲夾過麻辣,海鮮一啲都唔輕手,有鮮蝦、蜆、鮑魚,鮮得黎味道幾好👍🏻特別係鮑魚,甜甜地既汁食落令鮑魚又入味又好食✨雞肉都好嫩,幾有心機既雞煲🐣拎野飲發現居然任飲啤酒有CHANG泰國象啤,唔係獅威/藍冰/森堡,驚人地高質🤩馬上奪得我既歡心加十分❣️加湯打邊爐,頂級牛小排,牛脂多而牛味濃,好啱打邊爐,好味😮💨牛肩胛雖然瘦啲,但牛味都係好濃,牛肉整體都好唔錯,仲可以無限追加😎試下其他食材,豚肉肉質都OK,雲吞大大粒有埋蝦係入面,潮洲魚蛋有驚喜,幾濃味,夾個湯都好味🫶🏻亦有獨立包裝既主食好似粗麵、烏冬等,好多選擇😽牛鍋店食牛好味、雞煲都正,除咗食牛外,食既仲有佢既氣氛🎉服務好親切好好🥹任食任飲食足三個鐘,仲要依個價位,實在係聚會既超級之選💟