2021-03-20
郊膠遊系列係去郊遊既過程,都不忘食住膠、食住遊文同圖就無咁精細,但保持悠悠心情慢慢食、慢慢膠郊黎到長洲我每次必必必食既唔係長洲大魚蛋,而係滷味!!!排檔旁邊,賣既係各樣豬既內臟同豬肉,當然都有雞翼個啲聞住滷水味揀野食平時潮式滷味店都係斬完過幾過滷水汁再俾包汁你拎走整黎食,依度就會揀好切好後再幫你浸一段時間再加熱,等你即刻可以拎住食浸幾浸,雖然望落唔太深色,但其實已經上晒味,一包香噴噴熱辣辣嘅滷味ready識食梗係食豬耳,夠味又掛汁,配埋啲軟骨既口感實在正另一個正既就係五花腩,係你面前切片,汁夠晒味食肥瘦均勻嘅五花腩,滑得黎唔硬,細細塊好爽仲有食生腸雞翼個啲,都好味既因為滷水汁既,最正既位係成個食法,真心係必食會係長洲過夜既千祈唔好諗住玩完夜晚先買返去宵夜,因為賣晒就無!#其實佢個排檔就唔太吸引但依個滷味超班#多人食會好啲因為一斬就要一隻耳一條腸咁買
#其實佢個排檔就唔太吸引但依個滷味超班
#多人食會好啲因為一斬就要一隻耳一條腸咁買