2017-11-13
佐敦一向食肆林立,火鍋界既競爭更為激烈,今日湊巧家人在附近收工,經過見到淘園餐牌有火鍋有羊腩煲又有刺身,咁多款就決定入去一試。一進鋪店員好有禮貌,主動問客人想坐邊,又每枱遞上一盒紙巾同醬介俾客人刺身同海鮮係佢地其中一個主打,有象拔蚌有鮑魚有章紅魚🤤(可惜家裏有人唔食刺身><下次一定要試)淨係火鍋底都超過20個款式秋風至,我哋梗係揀羊腩煲暖下身應下節意想不到一煲有咁多料,而且比嘅全部都係靚嘅羊腩位,每舊帶住少少皮同單骨食羊腩煲緊係跟返個時菜,我地就揀左當造既西洋菜,好甜好靚完全冇苦薑蔥撈魚皮坊間出面食既多數焯到過哂龍,呢到整得恰到好處,口感好爽,好重麻油香,配埋蕎頭、薑絲、芫茜、秘製醬汁,食落好豐富手打蝦滑🦐拼墨魚滑🦑一食就知係手打,墨魚滑好彈,蝦滑爽得尼仲有好多蝦粒,好有咬口👍🏻手切牛頸脊冇諗過一份細既已經有咁多🤤啱哂一班牛魔王火鍋店都有open kitchen,係你面前即叫即切牛肉,俾到信心客人👍🏻整體店員都好有禮貌招呼好殷勤,主動幫你跟單上哂菜未,走既時候又有問d客人啱唔啱食食物款式多又新鮮,我同屋企人已經諗定下次encore🤤😋
淨係火鍋底都超過20個款式
秋風至,我哋梗係揀羊腩煲暖下身應下節
薑蔥撈魚皮
手打蝦滑🦐拼墨魚滑🦑