2020-06-28
晏晝要出尖沙咀,唯有揀個快Lunch來食上水嘅中午都好多人,加上各大學校都復課啦,邊度食Lunch都要等等,好彩都係等左一陣間就入得啦譚仔姐姐都忙都踢踢地腳,快快order左<酸辣撈薯粉 $39>難得譚仔有新野噢,梗係試試佢啦,我諗中意食辣嘅朋友應該都會幾中意,平時自己都算食得辣嘅試過譚仔最辣係調整成功,今次呢個撈薯粉我自己覺得最特出係個辣度,開頭食唔係好覺好辣,食食下去到中段發現自己頭部位置係咁出汗,跟住都繼續食,配埋原本有嘅配料木耳牙菜果D,係好開胃,加上又少少酸味,係好好味<炸醬胡辣米線 $34>呢個口味係一管嗌開,胡辣嘅少少辣味係唔食得辣都食到,自己會夾D米線攞炸醬個碗度,當肉醬撈粉咁食,一味兩食,正啊<重慶口水汁手拍青瓜 $12>宜家譚仔有做12蚊一客小食,懶健康咁嗌左個瓜菜來健康下<凍檸茶 $9>今次最特別係呢杯飲品配多包紙巾,因為姐姐忙起上來一手幾杯飲品,上我呢杯茶嘅時候滴左幾滴落我條褲度,佢就即刻Free多包紙巾比我抹👍🏻👍🏻今次計埋埋單$94,下次都唔知幾時會戚起條筋來多次譚仔呢😛😛
譚仔姐姐都忙都踢踢地腳,快快order左
<酸辣撈薯粉 $39>
<炸醬胡辣米線 $34>