2021-03-22
2065 瀏覽
最近返開大東北 搵到咁大間又坐得舒服既bar and restaurant 最岩放工黎happy friday😇 見到set dinner既羊架拼牛扒 原條牛仔骨等等都好吸引🤤 可惜淨係可以揀一款黎試 最後揀左呢個$498既二人套餐餐湯係甘筍忌廉湯🥰 餐包有outxxck既黑糖包feel~ 之後有餐酒兩杯 亦都可以轉忌廉菠菜/白酒青口(4隻) 我地要左一杯紅酒同一客白酒青口 個白酒忌廉醬好夠濃郁呀😍小食係焗明太子豆腐🤣 呢碟好似亂入 點解會係bar度出現...🤪 成個feel就係食緊火炙芝士玉子 但換左做豆腐就更加嫩滑🤪黑松露野菌意大利飯 啖啖野菌好足料!! 有淡淡黑松露味😋 risotto就偏軟熟~主菜香烤原條安格斯牛仔骨 勁大份好痴線🤯 上菜果陣店員仲提醒我地好多人食唔曬🙈(前菜加risotto都已經飽左一半😂) 數過有十幾件牛肉 全部起曬骨 厚切啖啖肉🥰 外面烤到焦脆裏面keep住粉嫩 幾濃肉味同油脂香😍 等左成45分鐘都係值得既🤓 聰明既讀者應該估到小編最後當然食得曬啦 (不過都唔輕鬆🥲)二人餐有兩杯餐飲 但係冇甜品既 隔離枱叫單人餐既迷你甜品望到唔算特別吸引🤣
餐湯係甘筍忌廉湯🥰 餐包有outxxck既黑糖包feel~