招聘中
$16,000-$17,500
月薪 (面議)
2025-03-04 0 瀏覽
早幾日有個Lunch Meeting, 就返個客起北角區起openrice搵到呢間新餐廳, 見環境唔錯, 有大玻璃窗,對住東廊同埋北海碼頭當天遇到藍天,海天一色,美!見客, 約會好地方!Weekday Lunch Meun簡而精好彩客人都鐘意食野, 所以我地點咗唔同嘅食物大家可以share本身嘅lunch set只係包檸茶/汽水, 所以on top我地再加咗小食, 餐湯, 咖啡小食方面, 我地加炸雞翼和芝士蘑菇雞翼是生炸的, 所以嚟到係脆卜卜同埋好香, 配埋微酸辣醬更惹味芝士蘑菇切開後, 有芝士流出來的, 外皮脆脆, 內裡juicy, 仲配埋一個類似蛋黃醬的忌廉汁, 食嘅時候就唔會太dry客人的烤肉眼扒由於我不吃牛, 但聽返佢講, 牛扒唔多筋同唔韌, 有牛味, 是有質數的見佢切的時候沒有血水流出, 生熟度剛好伴碟的粗薯份量都唔少, 而家全是熱辣辣的而呢道菜就伴上蘑菇汁和茄汁而當天我嘅口味突然想吃點惹味香口些最後揀咗 星洲炒米 (當初都有點surprise, 西餐menu上會出現的亞洲美食)炒米色香味俱全, 但完全唔辣的, 所以不擔心另加咗唔同嘅伴菜一齊炒(洋蔥, 蔥, 青紅椒, 菜苗等
早幾日有個Lunch Meeting, 就返個客起北角區
當天遇到藍天,海天一色,美!
見客, 約會好地方!
Weekday Lunch Meun簡而精
小食方面, 我地加炸雞翼和芝士蘑菇
芝士蘑菇
客人的
烤肉眼扒
見佢切的時候沒有血水流出, 生熟度剛好
伴碟的粗薯份量都唔少, 而家全是熱辣辣的
而呢道菜就伴上蘑菇汁和茄汁
而當天我嘅口味突然想吃點惹味香口些
最後揀咗
炒米色香味俱全, 但完全唔辣的, 所以不擔心
另加咗唔同嘅伴菜一齊炒(洋蔥, 蔥, 青紅椒, 菜苗等), 仲有幾隻爽口大蝦添
米粉係爽口那款, 唔係淋PAT PAT黏埋一舊舊的
星洲炒米
最後點了熱咖啡, 熱奶是分開上, 有心思的
我見黃糖是Nespresso品牌, 相信咖啡都係出自同一品牌, 咖啡係較香醇也較濃, 不是Cheap cheap貨色
今餐體驗不錯, 至少服務員只會在上菜和有需要才過來, 不會騷擾到食客,
環境很好, 也近地鐵站, lunch上菜也有效率的
2025-02-24
芝士蘑菇