2021-10-05 27 瀏覽
唸著靜靜地飲杯咖啡chill 下,跟朋友第一次到北角隱世咖啡店,真係好特別而又好chill。呢度麻雀雖小,但感覺真係唔錯,帶有些藝術氣息,牆上還掛著藝術畫,可以打卡,立刻變得文青風。而這裡咖啡都係好有特色的,配咖啡的還有甜品可以點。我們都點了一杯hand drip , 呢杯真係好特別的,濃郁夠香,有顆大大顆冰塊,可以慢慢飲,隨著冰塊🧊融化,味道也會不一樣,唔講以為飲緊whisky ,靚的咖啡同酒都一樣要細味,這裡的咖啡做到我想要的效果。另外甜品有特色窩夫🧇,甜食的我們點了榛子醬杏仁窩夫,鹹食的就點了煙肉芝士窩夫🧇,我就偏愛煙肉芝士窩夫,煙肉是脆脆的粒狀,超級香,真係幾有特色,配咖啡一流。真係估唔到北角有如此正宗咖啡廳,以後下午可以過來飲杯咖啡充下電啦。
2021-09-17
5 分鐘 (堂食)