餐廳:竜王 (北角)地址:北角和富道21-53號和富中心地下G30號舖北角區呢間叫竜王 @ryuodragon 嘅日式居酒屋開咗業一年🏮,見到佢哋午市有好多唔同款式嘅定食,價錢由最平$98到$328,算中價位,不過實在太掛住日本菜🇯🇵,所以都決定入去試吓😋除咗壽司🍣、串燒🍢、定食等,佢哋仲推出最令人期待嘅會籍料理,即喺喺menu以外,居酒屋每日都會提供唔同嘅時令新鮮食材,仲要喺由日本空運返香港✈️,不時不食,唔新鮮唔提供比你,只要客人問到出聲,店員就會即場介紹比你知,睇吓啱唔啱你心水😎叫咗兩個午市套餐,每個套餐都包和風沙律🥗、先付、野菜味噌湯同炸餃子🥟,好欣賞佢哋個味噌湯除咗有常見嘅海帶同豆腐之外,仲加咗我最鍾意嘅娃娃菜喺入面😍✝️安格斯牛肉稻亭烏冬 $98陣陣濃郁牛肉香嘅薄切安格斯牛肉有入口即溶嘅感覺🥰,配上醇厚嘅豬骨湯底,加上有溏心蛋、荀、木耳、海帶等配料嘅彈牙稻亭烏冬,每一啖都沾有豬骨湯精華,香醇得嚟一啲都唔覺加咗味精,就算飲完都唔會好頸渴👅✝️滑嘟嘟吉列黑豚丼 $138竜王用嘅雞蛋都喺日本新紀元卵䁱🥚,蛋黃呈橙紅色,蛋香味濃,除咗天然飼養之外仲標榜可以生食,品質極有保證👍;炒滑蛋配上
餐廳:竜王 (北角)
地址:北角和富道21-53號和富中心地下G30號舖

不過實在太掛住日本菜🇯🇵,所以都決定入去試吓😋

叫咗兩個午市套餐,
每個套餐都包和風沙律🥗、先付、

✝️安格斯牛肉稻亭烏冬 $98

✝️滑嘟嘟吉列黑豚丼 $138
竜王用嘅雞蛋都喺日本新紀元卵䁱🥚,蛋黃呈橙紅色,蛋香味濃,除咗天然飼養之外仲標榜可以生食,品質極有保證👍;炒滑蛋配上皮薄鬆脆嘅吉列黑豚肉,豚肉唔嚡仲幾爽嫩🐖,肉汁唔多不過唔會dry,豚肉香同蛋香加埋醬油飯一齊食都唔錯

✝️竜王卷 $108
竜王卷聽講喺竜王嘅招牌食物,
餡料有醋漬壽司飯包住吞拿魚蓉、三文魚籽、吉列炸蝦🍤、蟹籽同青瓜沙律,口感幾豐富,啲飯有少少醋香,唯獨個人覺得啲飯黏口咗少少🤏。
用咗一隻吸睛嘅龍造型碟去裝🐲,唔打卡真喺對唔住自己
2022-05-10
8 分鐘 (堂食)