2020-03-21
北越帥哥和他們的特色北越粉~~~餐廳地址:ALO ALO Vietnamese’s Cafe (上環)餐廳名稱:上環永樂街1-3號世瑛大廈13樓1301室~~~今日中午行了去上環嗰邊同大舊食午餐 之所以特登行咁遠食午餐係因為有朋友話俾我哋聽 個度最近開左間北越風格越式餐廳 而個男店員仲好靚仔!!😆我同大舊講完之後 佢話唔信有人靚仔過佢 所以我哋就嚟咗望一望男店員嘅真身😂~~~黎到之後由於男店員戴住口罩 我哋只係見到佢隻眼不過佢個雙深邃嘅眼神 看來有啲似吳彥祖又有少少似梁朝偉 應該都真係靚仔嚟🤓~~~望完靚仔之後 就開始仔細咁望下餐廳 餐廳雖然座位唔算太多 但裝修卻很別緻 一進門口的左邊一大片花牆 非常漂亮 而最遠處即是一大片玻璃感覺非常開揚 而且還能看見一些海景 ~~~⭐老me招牌蟹肉檬粉 :寫住「招牌」所以我哋就叫咗一碗試下,這碗檬粉很特別 是我們沒有吃過的越式菜 中央有一塊正方形類似肉餅的東西 我估就是他們的招牌蟹肉蛋餅 吃著鹹鹹香香 非常惹味 還有一些開胃的番茄 酸甜開胃 令人越吃胃口越好~~~安格斯生牛肉pho. :上面好多生牛肉 而且河粉也很多 清清地嘅牛肉湯 喝著感覺沒有味
餐廳名稱:上環永樂街1-3號世瑛大廈13樓1301室
~~~
安格斯生牛肉pho. :上面好多生牛肉 而且河粉也很多 清清地嘅牛肉湯 喝著感覺沒有味精 牛味也不淡也不太濃 喝下去感覺很舒服 就像媽媽煮的牛肉湯~
~~~
他們的午市套餐還配有飲品 我們就叫了一杯熱柚子蜜 和一杯滴滴咖啡 柚子蜜濃淡剛好 而滴滴咖啡則非常濃郁 令我們整個下午都非常提神
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)